2011. július 29., péntek

Acer Travelmate 8372G-4484G50MN Black W7 - Jelenlegi ára: 149 999 Ft

Acer Travelmate 8372G-4484G50MN Black W7
Család: TravelMate
Sorozat: Travelmate 83xx
Processzor: Core i5 480M (2660)
Memória: 4096 (DDR3) MB
Merevlemez: 500 GB
Kijelző: 13. 3ʺ HD LED (1366x768)
Videokártya: 512 MB NV GeForce 310M
Operációs rendszer: Windows7 Prof 64Bit HUN
3G kártyahely: Beépített 3G/HSDPA modem
Optikai meghajtó: DVDRW SM
Szín: fekete
Jótállás: 3 év
Bluetooth: van
LAN: 10/100/1000
USB: 3 db
Kártyaolvasó: 6 in 1
Akkumulátor: 8 cellás
Wireless LAN: b/g/n 300mbps
Billentyűzet: magyar
Pozicionáló eszköz: Touch pad
Használt/Új: Új
Webkamera: van
Ujjlenyomat-olvasó: van
HDMI: van
Egyéb portok: VGA
Sorozat: Travelmate 83xx
Processzor: Core i5 480M (2660)
Az Intel® Core™ i5 Mobile Processor I5-480M-es modellje 2, 66 GHz frekvenciájával áló teljesítményt nyújt általános otthoni vagy irodai munkavégzés során.
Az alábbi hardveres képességek segítik a rendszer hatékonyabb működését:
- Az Enhanced Intel Speedstep® Technology képességű Intel® processzor terheléstől függően változtatja órajelét, ezáltal energiát takarít meg.
- Az Intel® EM64T képességű Intel® processzor 4 GB-nál több memória megcímzésére képes, ezáltal elérhetővé válnak a 64 bites operációs rendszerek és programok által nyújtott előnyök.
- Az Intel® Virtualization Technology (Intel® VT) képességű Intel® processzor virtualizációs rendszerben működve növeli annak teljesítményét a tisztán szoftveres megoldásokhoz képest.
- Az Execute Disable Bit képességű Intel® processzor hardveresen képes megakadályozni egyes vírusok és rosszindulatú kódok futását, ezáltal segítve rendszerünk vírusvédelmét.
- A Hyper-Threading Technology képességű Intel® processzor több programszál egyidejű futtatására képes, ezáltal növelve a teljesítményt.
- Az Intel® Turbo Boost Technology képességű Intel® processzor terhelés esetén képes az egyes processzormagok órajelét a névleges órajel fölé emelni, így növelve a teljesítményt.
Memória: 4096 (DDR3)
A megfelelő mennyiségű memória alapvetően befolyásolja az operációs rendszer és a felhasználói programok sebességét. Általános otthoni vagy irodai felhasználásra 2-4 GB memória javasolt. Tervezőprogramok, adatbázisok vagy játékok futtatásához 4 GB vagy több memória ajánlott.
Merevlemez: 500
Az 500 GB-os, SATA csatolófelülettel ellátott 5400 RPM-es merevlemez kellő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy kényelmesen elférjen rajta az operációs rendszer a felhasználói programokkal együtt, továbbá az adataink. Jellemzően ez egy 500 GB-os merevlemezen 223. 000 dokumentum (2 MB) vagy 148. 700 nagyfelbontású fénykép (3 MB) vagy 89. 200 MP3 zeneszám (5 MB) tárolására elegendő.
A merevlemezen tárolt adatok rendkívül fontosak, sok esetben pótolhatatlanok (családi fotók, videók, dokumentumok). Ezért az adatok védelmére figyelmet és időt kell fordítani. Javasolt a rendszeres adatmentés külső adathordozóra.
A merevlemezhibák lehetnek előre jelezhetőek, illetve váratlanok. Adataink védelme érdekében, az előre jelezhető hibák felderítésére, egyes merevlemezek S. M. A. R. T. képességgel rendelkeznek, így képesek működésüket felügyelni. Külső program segítségével ez az információ kiolvasható a merevlemezből és megállapítható annak állapota (GNU/Linux Ubuntu 9. 10+ Live).
FONTOS MEGJEGYZÉS: A merevlemezgyártók terminológiája szerint 1 GB = 1. 000. 000. 000 byte.
FONTOS MEGJEGYZÉS: A merevlemez formázott kapacitása függ a használt fájlrendszer használatától.
FONTOS MEGJEGYZÉS: Az adatok biztonsága érdekében javasolt a rendszeres adatmentés különféle adathordozók egyikére. Ezek lehetnek az alábbiak: pendrive, CD, DVD, külső (USB vagy eSATA csatolófelületű) merevlemez.
Kijelző: 13. 3ʺ HD LED (1366x768)
A közepes méretű, 13, 3"-os WXGA (1366x768) kijelzővel szerelt laptop tökéletes egyensúlyt teremt a hordozhatóság és a teljesítmény között.
Egy asztali számítógépet kiegészítő laptop közepes méretű kijelzője a modern noteszgépes igényeknek megfelelő, hatékony mobil munkavégzést és multimédiás képességeket biztosít, akár az irodában, a nappaliban vagy útközben. Kényelmesen szállítható egy elegáns laptoptáskában, így bármelyik pillanatban folytatható a számítógépes munka.
Egy közepes méretű, WXGA (1366x768) felbontású kijelző a legmegfelelőbb munkára és otthoni multimédia feladatokra, HD videók vagy játékok megjelenítésére.
Videokártya: 512 MB NV GeForce 310M
Az NVIDIA® GeForce® 310M 512 MB dedikált videómemóriával szerelt videókártya kiemelkedő teljesítményt nyújt a XXX laptop árkategóriájában. A DirectX® 10. 1 és Shader Model 4. 1 határozza meg napjaink játékaiak látványvilágát, azaz a speciális vizuális effekusokat, amelyek még varázslatosabb élményt eredményeznek. A professzionális 3D-s tervezőprogramok segítségével kihasználhatóak az OpenGL 2. 1 lehetőségei. Az NVIDIA® GeForce® technológiái magukra vállalnak minden vizuális számításokkal kapcsolatos feladatot, tehermentesítve a processzort, ezáltal gyorsabbá és rugalmasabbá téve a rendszert.
Az NVIDIA® GeForce® videókártyákhoz tartozó meghajtóprogram, az NVIDIA® TurboCache™ funkción keresztül az 512 MB dedikált videómemória mellé extra memóriát képes lefoglalni, amennyiben a programoknak szükségük van rá. Ennek mérete függ a rendszerbe épített memória mennyiségétől.
Az NVIDIA® Verde™ Notebook Driver Program egyszerű meghajtóprogram letöltést biztosít az NVIDIA® ION™, NVIDIA® GeForce®, NVIDIA® Quadro® NVS, NVIDIA® Quadro® FX videóprocesszorokhoz. Az optimalizált meghajtóprogramok új verziói növelik a teljesítményt és a megbízhatóságot.
Az NVIDIA® Control Panel segítségével a videókártya összes képessége egy helyen kezelhető, amelyek profilokba rendezhetőek. Részletesen testreszabhatatóak a kijelző paraméterei, a szín és 3D-s beállítások.
Az NVIDIA® PowerMizer® intelligens energiagazdálkodási megoldás hatékonyan növeli az akkumulátoros üzemidőt és csökkenti az energiaveszteséget. A teljesítmény és az üzemidő legjobb egyensúlyát eredményezi, folyamatosan a háttérben működve. A kevesebb hőt termelő videóprocesszor, normál használat mellett csendesebb működésű laptopot eredményez.
Az NVIDIA® PureVideo® HD jelenti az alapját a Blu-ray™ Disc és HD tartalmak lejátszásának. Hardveresen gyorsítja a H. 264, MPEG-2, VC-1 és WMV formátumú médiák lejátszását. A videóprocesszorba integrált, dedikált videófeldolgozó egység és az optimalizált NVIDIA® driver csökkenti a processzorhasználatot és alacsony energiafelhasználást eredményez. Ennek eredményeként alacsonyabb a hőtermelés, és hosszabb az akkumulátoros üzemidő.
Az NVIDIA® CUDA™ technológia egyedi módon használja ki a videókártya stream processzorait, tehermentesítve a processzort. Ezen képességet kihasználó felhasználói programok gyorsabban végeznek a feladatukkal, mintha ez a processzoron futna.
- Gyorsabb a videószerkesztés és kódolás NVIDIA® CUDA™ támogatással rendelkező szoftverrel (CyberLink PowerDirector 7).
- Az NVIDIA® CUDA™ technológiát maximálisan kihasználják a Berkeley egyetem által indított BOINC projekt tudományos számításai, melyekhez szabadon csatlakozhat bárki.
A népszerű C nyelvre épülő OpenCL programozási nyelv használatával lehetőség van a videóprocesszoron futó saját programok írására. Az OpenCL igazi erejét a párhuzamosan feldolgozható programok írása jelenti, melyek egy videóprocesszoron lényegesen gyorsabban futnak, mint a processzoron. Ilyen programok jellemzően a videófeldolgozó és a matematikai műveleteket végrehatjó programok.
Operációs rendszer: Windows7 Prof 64Bit HUN
Microsoft Windows® 7 Professional 64-bit
A számítógép szoftveres védelmének első lépcsőfoka az operációs rendszer naprakészen tartása. A Windows Update szolgáltatáson keresztül automatikusan frissíthető az operációs rendszer, a Microsoft Office és Windows Live™ Essentials programok.
A DirectX® a legnépszerűbb multimédiás programozási felület, amelyet minden Microsoft Windows® operációs rendszeren futó számítógépes játék és multimédiás program használ. A Microsoft Windows® 7 operációs rendszerben a DirectX® 11 az alapja a grafikai és multimédiás effektusoknak.
Könnyű és gyors csatlakozást biztosít az internetes társadalomhoz a Windows Live™ Essentials programcsomag. A Windows Live™ Messenger segítségével kapcsolatban maradhat barátaival és családjával. Cseveghet, hanghívást kezdeményezhet vagy akár videofonálhat a partnerlistáján szereplőkkel. Különböző e-mail fiókjait (Hotmail®, Yahoo! ® Mail vagy Gmail™ ) egyszerűen, egy helyen kezelheti a Windows Live™ Mail kliens használatával. A népszerű blogportálokon (Windows Live™, Wordpress, Blogger™, LiveJournal™, TypePad® és még sok egyéb) lehetőség van saját blog közzétételére, melyhez a tartalom összeállítása és feltöltése a Windows Live™ Writer programmal könnyedén megtehető. A Windows Live™ Fotótár nagyszerű felületet biztosít a digitális fényképezőgépről vagy kameráról áttöltött fényképek és videók kezelésére. Könnyedén böngészhetőek és pár kattintással on-line albumba tölthetőek kedvenc multimédiás anyagai. Diavetítések és nagyszerű filmek készíthetőek a Windows Live™ Movie Maker programmal, melyekhez zenei aláfestés és speciális effektusok társíthatóak. Egyedi videóit megmutathatja a népszerű YouTube™ videómegosztó portálra történő feltöltéssel. A Windows Live™ széleskörű lehetőségeket biztosít az Internet aktív használatára, ezért szükségessé vált a Windows Live™ Családbiztonság funkció integrálása. Ezáltal kezelhetővé és megfigyelhetővé válnak a felhasználók internetes tevékenységei. Megvédhetőek a felhasználók az internetes tartalmaktól, megtudható, hogy milyen oldalakon tartózkodtak, milyen programokat használtak, és mennyi időt töltöttek a számítógép előtt. A Windows Live™ Eszköztár az Internet Explorer® böngészőbe beépülve mindig elérhetővé teszi a Windows Live™ szolgáltatásokat.
A népszerű böngésző új verziója, az Internet Explorer® 8 gyorsabb, biztonságosabb és egyszerűbben kezelhető. A finomított működésű keresőmező azonnali javaslatokat kínál beírás közben, segítve a legmegfelelőbb keresőszó gyors megtalálását. A gyorssegédek használatával anélkül kereshetőek a népszerű oldalak (Yahoo! ®, Wikipedia), hogy el kellene navigálni az oldalról. A gyorsan változó adatok nyomon követésére szolgál a Web Slice funkció. Az időjárás, árfolyam, sporteredmény, árverés és még sok más rendszeresen frissített információról azonnali értesítés jelenik meg a böngészőben. A SmartScreen szűrő segít védekezni az adathalász jellegű támadásokkal, az internetes csalásokkal, valamint a meghamisított és kártevő programokat terjesztő weboldalakkal szemben. InPrivate böngészés közben a felhasználók böngészési szokásait, a meglátogatott weboldalakat, a jelszavakat, a keresési előzményeket a böngésző nem tárolja el, így ezek más felhasználók előtt rejtve maradnak.
A továbbfejlesztett asztali navigáció három egyszerű és mégis nagyon hatékony szolgáltatást kínál az ablakok kezelésére. Az Aero Shake funkció lehetővé teszi, hogy könnyedén előtérbe kerüljön a munkaablak. Az ablaktáblára kattintva és megrázva azt, az összes ablak a tálcára kerül, majd újra megrázva ismét láthatóvá válnak. Az asztal jobb alsó sarkába húzva az egérmutatót, az Aero betekintés funkció az összes ablakot átlátszóvá változtatja, megjelenítve az asztalon található ikonokat és minialkalmazásokat. Az Aero Snap az ablakok átméretezésére szolgáló gyors módszer. Az ablakok képernyő szélére történő húzásával teljes méretűre nagyíthatóak vagy függőlegesen kiterjeszthetőek.
A Microsoft Windows® 7 elhagyta az oldalsávot, de a népszerű minialkalmazások funkciót továbbfejlesztve megtartotta. Az asztalon bárhová elhelyezhető minialkalmazások információkat és szórakoztató elemeket (híreket, képeket, játékokat, segédprogramokat) jelenítenek meg.
Az Otthoni csoport funkció egyszerűsíti a fájlok és nyomtatók megosztását az otthoni hálózaton. Két vagy több, Microsoft Windows® 7 operációs rendszert futtató számítógép hálózatba kötésével zenék, képek, videók és dokumentumok oszthatóak meg másokkal.
A Windows Media Center nagy teljesítményű otthoni szórakoztatóközponttá varázsolja a számítógépet. A TV tuner eszközök képességeit a Windows Media Center teljes mértékben kihasználja, minden modern televíziós és rádiós funkcióval együtt. Élő- és rögzített televíziós műsorok válnak elérhetővé, melyek szüneteltethetőek és visszatekerhetőek. Azonos felületen nézhetőek az internetes televízióadások is. A program képes lejátszani a DVD filmeket és audió CD lemezeket, tartalmazzanak akár DivX®, MOV, Xvid, MP3 formátumú multimédiás anyagot. Böngészhetőek a képek, és akár háttérzenével kiegészített diavetítés is indítható.
A Biztonsági mentés és visszaállítás funkció segítségével biztosítható az adatok védelme. Rendszeres adatmentéssel megelőzhető a felhasználói vagy hardverhibákból eredő adatvesztés. Lehetőség van a kiválasztott mappák kézi vagy időzített módban történő mentésére külső merevlemezre vagy optikai adathordozóra. A Microsoft Windows® 7 Professional operációs rendszerben a biztonsági másolat hálózati meghajtóra is készíthető. Az adatok védelme érdekében célszerű a biztonsági másolatot titkosítva, a számítógéptől távol tárolni.
Vállalati, nagyhálózati környezetben a Microsoft Windows® 7 Professional operációs rendszer biztosítja a hálózati tartományhoz való csatlakozás lehetőségét. Egy ilyen tartományban a számítógépek központi felügyelet és szabályok mellett működnek.
A Windows XP Mode biztosítja a teljes kompatibilitást a régebbi, Microsoft Windows® XP operációs rendszerre megírt felhasználói programokkal. A funkció kihasználásához hardveres virtualizációs képességgel (Intel® VT, AMD-V™ ) rendelkező Intel® vagy AMD processzorra, és a Microsoft® weboldaláról letölthető Windows Virtual PC programra és virtuális gépre van szükség.
FONTOS MEGJEGYZÉS: A szoftverek használatának feltételeit a szoftverhez tartozó EULA (End User Licence Agreement – Végfelhasználói licencszerződés) tartalmazza.
FONTOS MEGJEGYZÉS: Egyes programok használatához és szolgáltatások igénybevételéhez szélessávú internetkapcsolat szükséges.
3G kártyahely: Beépített 3G/HSDPA modem
Mobilinternet: szolgáltatás segítségével mindenhol elérhető a szélessávú Internet. A hazai mobilszolgáltatók (T-Mobile, Pannon, Vodafone) kedvező áron kínálnak mobilinternetcsomagokat, így útközben is elérhetővé válnak a megszokott internetes szolgáltatások.
Optikai meghajtó: DVDRW SM
A DVDRW Super Multi képességű meghajtó alapja a multimédiás képességnek. Írja napjaink népszerű CD- (74 perc – 650 MB, 80 perc – 700 MB) és DVD (DVD5 4, 7 GB és DVD9 8, 5 GB) formátumait, olcsó és gyors megoldást kínálva az adatok mentéséhez.
Szín: fekete
Jótállás: 3 év
A jótállási idő 3 év, amely a szoftverekre nem vonatkozik.
Bluetooth: van
Bluetooth®: Egér, billentyűzet, headset, mobiltelefon és egyébBluetooth® óval ellátott készülék csatlakozhat vezeték nélkül a számítógéphez.
LAN: 10/100/1000
Gigabit LAN (10/100/1000 Mb/s): Teljes, maximum 1000 Mb/s sebességű csatlakozást biztosít az otthoni hálózathoz vagy a szélessávú vezetékes internet-szolgáltatáshoz.
USB: 3 db
USB 2. 0 a legnépszerűbb univerzális csatlakozó, melyet az összes modern operációs rendszer támogat. Maximum 480 Mb/s átviteli sebességre képes, így a csatlakoztatott eszközök teljes sebességgel tudnak működni. A laptopokon található USB-A típusú csatlakozóhoz átalakító segítségével csatlakoztathatóak az USB-A vagy USB-B csatlakozók mini vagy mikro változatait használó eszközök.
Kártyaolvasó: 6 in 1
Digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok által használt népszerű memóriakártya típusok közül a Secure Digital™ (SD™ ), MultiMediaCard™ (MMC™ ), Memory Stick™ és Memory Stick PRO™ (MS™, MS PRO™ ) és xD-Picture™ (xD™ ) használatára van lehetőség a a memóriakártya-olvasóban. Ugyanezen formátumok micro és mini változatai átalakítón keresztül használhatóak.
Akkumulátor: 8 cellás
Az újratölthető Li-ion akkumulátorok élettartama véges, működésük kémiai jellegéből adódóan. Jellemzően 1-3 év alatt, folyamatos teljesítménycsökkenéssel használódnak el.  Töltés közben az akkumulátor és a töltő melegedhet. A laptop használata közben, terheléstől függően a töltő akár fel is forrósodhat. A laptop használata során az akkumulátort eltávolítani nem szükséges, de rendszeres (hetente legalább egyszer) használata ajánlott. Az akkumulátorok teljesítménye 0 °C alatt és 30 °C felett csökken.
Az akkumulátoros üzemidő nagymértékben függ az akkumulátor adott időben mérhető teljesítményétől és a laptop teljesítményfelvételétől.
Wireless LAN: b/g/n 300mbps
Lehetőséget teremt wireless LAN access point vagy router hatókörébe érve annak hálózatához csatlakozni, illetve két laptopot rádióhullám segítségével számítógép-hálózatba kötni (ad-hoc). A különböző szabványok eltérő működési frekvenciát és maximális sebességet határoznak meg: 802. 11b: 2, 4 GHz, 11 Mb/s, 802. 11g: 2, 4 GHz, 54 Mb/s, 802. 11n: 2, 4/5 GHz, 248 Mb/s.
Billentyűzet: magyar
A felhasználó és a számítógép közötti kapcsolattartás legfontosabb eszköze a billentyűzet. A sikeres és gyors munkának elengedhetetlen feltétele, hogy a felhasználó ismerje a billentyűzeten található jeleket és azok pontos helyét. A laptopok billentyűzetén egyedi jelek is találhatóak, amelyek különböző, a gyártók által meghatározott funkcióval rendelkeznek. Ezek a jelek eltérő színnel kerülnek a billentyűzetre. Ilyen funkciók lehetnek a kijelző fényerejének növelése és csökkentése, hangerő növelése és csökkentése, hibernálás és készenléti állapot parancsa, monitorok közötti váltás parancsa, touchpad kikapcsolása és engedélyezése, numerikus billentyűzet kikapcsolása és engedélyezése, és még sok más. Ezeket a funkciókat az Fn billentyű és a kívánt funkcióbillentyű együttes lenyomásáva érhetjük el.
Pozicionáló eszköz: Touch pad
A touchpad az egérmutató mozgatására szolgáló eszköz. Funkcionálisan ugyanazt nyújtja, mint az egér.
Használt/Új: Új
Webkamera: van
A beépített webkamera elérhetővé teszi a népszerű azonnali üzenetküldő (Instant Messaging) szolgáltatásokat, így lehetőség nyílik az Interneten keresztül kezdeményezett és fogadott hanghívásokra, vagy akár videotelefonálásra (Windows Live™ Messenger, Skype™ ).
Ujjlenyomat-olvasó: van
Az ujjlenyomat olvasó felhasználók azonosítására szolgáló eszköz, amely gyakran a TPM (Trusted Platform Module) eszközzel együtt van jelen a laptopban. A felhasználók azonosítása az ujjlenyomat egyediségén alapul. A jelszókezelő programok segítségével az egyedi ujjlenyomathoz több felhasználónév és jelszó is kapcsolható, így kényelmes, gyors és biztonságos módon érhetőek el a felhasználói fiókok.
HDMI: van
A HDMI™ csatlakozó digitális videó és audió jelek tömörítetlen átvitelére szolgál televízióra, monitorra vagy projektorra. HDMI™ multimédia kimenet segítségével könnyedén csatlakoztathatóak nagyfelbontású televíziók, és akár FullHD tartalom is megjeleníthetővé válik a többcsatornás audiótartalom mellett. A digitális tartalomvédelemmel (HDCP) ellátott anyagok is megjeleníthetőek a külső kijelzőkön. A HDMI™ szabvány teljes kompatibilitást biztosít a DVI szabvánnyal, így minőségromlás nélkül használhatóak a HDMI™ -DVI átalakítók videókép átvitelére.
Egyéb portok: VGA
A VGA csatlakozó segítségével egyszerűen csatlakoztathatóak a monitorok, projektorok és televíziók a számítógéphez.
Személyes átvételre nincsen mód mivel egyedi rendeléskre történik a szálítás!


Jelenlegi ára: 149 999 Ft

Az aukció vége: 2011-08-06 04:16
. Acer Travelmate 8372G-4484G50MN Black W7 - Jelenlegi ára: 149 999 Ft

Fontos